Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Bistra supa od telećeg ragua

Bistra supa od telećeg ragua

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Bistra supa od telećeg ragua
Fotografije: Draga Misheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Neka napolju pada, a mi ćemo na toplom da jedemo ovu raskošnu teleću supu"

Potrebni sastojci

  • teleći ragu - 600 - 700 g
  • rakija - 50 ml, domaća
  • luk - 1 velika glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada
  • celer - koren i listovi
  • paradajz - 1 komad
  • biber
  • so
  • ulje
  • limunska kiselina - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi se meso brzo skuvalo dobro je da se koristi ekspres lonac. Stavljamo u njega meso, so, tri kašike ulja i rakiju. Ona služi takođe da bri brzo provrelo i daje specifičan ukus supi.

Kuvamo pod pritiskom oko 30 minuta. Skuvamo meso odvojimo od kostiju. Ono treba samo da s odvaja od kosti.

U bujon stavljamo očišćen i na krupno isečen luk, šaragrepu i koren celera. Nakon što omekšaju dodaje se krompir isečen na krupne parčiće.

Kada je i on skoro gotov dodajemo i prethodno sitno samleven paradajz.

Na kraju, kada je supa gotova, posipamo je biberom, sitno isečenim listovima celera i limunskom kiselinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: