Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kare sa karijem i kiselim mlekom

Svinjski kare sa karijem i kiselim mlekom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Svinjski kare sa karijem i kiselim mlekom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ovaj krhki kare sa karijem pravo je iskušenje za ljubitelje mesa"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 600 g
  • ulje - 2 kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kari - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na tanke parčiće.

Pomešamo ulje, kiselo mleko, kari, so i biber i natopimo meso na 2 sata u dobijenom sosu.

Prebacujemo ga u posudu za pečenje, uvijamo folijom i pečemo 40 minuta u umerenoj rerni.

Procedimo sos i zgušnjavamo ga na ringli na srednjoj vatri.

Serviramo meso i sos u različitim posudama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: