Način pripreme
Rastvorite kvasac i 1 supenu kašiku od šećera u mlakom mleku, dodajte 2 supene kašike brašna i promešajte.
Uvijte posudu streč folijom i ostavite na toplom da se udvostruči. Nakon toga ponovo promešajte, dodajte još 1 supenu kašiku brašna i ostavite drugi put da se udvostruči.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i sitno izrendane korice limuna. Dodajte smesu u nadošao kvasac, zamesite meko testo i ostavite da nadođe na toplom i da se udvostruči.
Razvucite dva lista, trudite se da bude pravougaonog oblika. Namažite jedan list eurokemom, a drugi list stavite preko i isecite trakice veličine ne više od 2 cm.
Svaku trakicu uvijte u fitilj i poređajte u kalup za kuglof namazan uljem.
Ostavite na toplom da nadođe, stavite kalup u hladnu rernu i uključite na 150 stepeni prvih 20 minuta i posle na 170 stepeni, pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube. Gotov brioš pospite šećerom u prahu i servirajte.