Piletina se belim vinom i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64553
24/09/2018
"Probajte piletinu po ovom receptu i garantujemo vam da nećete pogledati drugu "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano885
  • Pregledi tokom meseca71
  • Pregledi tokom desmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pile
  • beli luk - 2 glavice
  • limun - sok od 1 limuna
  • belo vino - 250 ml
  • ulje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • senf - 1 kašike
  • soja sos - 50 ml
  • biber
  • ruzmarin - 1 kašičica, istucan
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na velike parčiće, koristeći samo batake i belo meso. Preostale kosti i meso koristite za supu.

Dobro posolite i pospite piletinu biberom. Promešajte senf sa nekoliko kašika belog vina, soja sosom, 2 čena gnječenog belog luka, alevom paprikom i ruzmarinom.

Namažite parčiće ravnomerno ovom marinadom i između njih dodajte dve glavice belog luka, očišćene od spoljašnjih ljuski i isečene poprečno. Ostavite u porkivenoj posudi u frižideru jedan sat da se začini.

Nakon toga zagrejte ulje u velikom tiganju i zapržite parčiće piletine dok blago ne preplanu. Prebacite ih u posudu za pečenje zajedno i deglazirajte tiganj belim vinom.

Prelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar