Način pripreme
Pileće grudi isecite na trakice, pospite prstohvatom soli, mlevenim biberom i sa 1/2 kašičice aleve paprike.
Pomešaju se sa začinima i čuvaju pokrivene prozirnom folijom u frižideru najmanje sat vremena da se začine.
Posle toga u tiganju se zagreva maslac sa kašikom maslinovog ulja, dodaju se pileće grudi i prže se dok ne budu gotove.
Dodaje se seckani čen belog luka, mešajte dok ne zamiriše i sipa se belo vino. Posle još minut-dva dodaje se pavlaka za kuvanje i sitno iseckani listići bosiljka.
Povremeno se meša dok se sos ne zgusne.
Pileće grudi sa belim vinom, pavlakom i belim lukom služe se tople u društvu ohlađenog belog vina.
Prijatno!
Takođe pogledajte koliko dugo treba da kuvate pileće grudi da se ne prekuvaju i osuše, ili naučite kako da napravite ukusne šnicle od piletine.