Pržene hrskave tikvice

25/09/2018
"Najlepše stvari u životu su nezakonite, nemoralne ili ... pržene tikvice "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano688
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • voda - 200 - 300 ml, hladna
  • brašno - 200 g
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oljuštimo i isečemo na krugove ili na pravougaone komade po dužini.

Ugrevamo ulje i svako parče tikvice potopimo prvo u vodu, posle u brašno i ponovo u vodu.

Na taj način brašno ne zagori i budu zlatne i hrskave.

Nakon prženja ocedimo na ubrusu i posolimo.

Serviramo sa sosom po izboru, na primer mlečni sos sa belim lukom i mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar