Hrskave tikvice za meze

01/07/2018
"Meze za pivo, lagan ručak i li za okupljanje sa prijateljima - ove hrskave tikvice su odgovarajuće za sve "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano948
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice, podelite ih na dva dela po sredini i isecite na trakice (debljine oko 1 cm). Posolite ih. U posudu stavite 1 1/2 šolju brašna, stavite štapće i dobro promešajte da se uvaljaju u brašno.

Ostavite ih pet minuta da odstoje. Za to vreme pomešajte skrob sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete kašu. Ugrejte tiganj sa dovoljno masti.

Uzmite od štapića i potapajte ih u tečnost sa skrobom. Stavite mast i pržite dok ne porumene.

Izvadite na tanjir, na kuhinjsku ubrus da se ocedi mast. Kad se isprži druga porcija, prebacijte oceđene na drugi tanjir. Servirajte sa sosom.

Pomešajte mleko, majonez i senf. Dobro promešajte. Začinite solju i mirođijom po ukusu, dodajte iseckan beli luk. Dobro je da sos pripremite pre tikvica, da bi se ohladile u frižideru.

Ne ostaje vam drugu nego da umačete hrskavi štapić u sos, u društvu hladnog piva. A najlepše je to što, kada se prže naovaj našin mast ostaje potpuno čista, ne osvaja se brašno i ne zagori.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar