Način pripreme
Prvo pripremamo bolonjeze sos. Luk i šargarepu isečemo na kockice i propržimo u ugrejanom ulju zajedno sa izgječenim belim lukom. Čim omekša dodajemo mleveno meso i mešamo dok ne dobije zlatnu boju i dok se ne izmrvi.
Nakon toga dodajemo paradajz iz konzerve zajedno za njegovim sokom i crnim vinom. Začinimo sos solju, biberom, cimetom i origanom. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri oko 40 minuta dok višak tečnosti ne ispari. Počnite da ređate kore po dnu odgovarajućeg pleha. Prelijte prvi sloj sosom, nakon toga još jedan sloj i ponovo bolonjeze sos.
Ponovite proceduru dok ne potrošite količinu, treba da završite korama. Prelijte gotove lazanje bešamel sosom. Pripremite ga tako što zapržite brašno u rastopljenom maslacu 1 minuta. Nakon toga neprestano mešajte i dodajte mleko i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. Začinite solju i belim biberom.
Prelijte lazanju i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite 40 minuta. Pre nego što bude gotova pospite rendanim kačkavaljem, vratite u rernu da se zapeče.