Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja Bolonjeze na italijanski način

Lazanja Bolonjeze na italijanski način

The Fire LionThe Fire Lion
Početnik
21446
Lazanja Bolonjeze na italijanski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ova lazanja na italijanski način će vas naterati da se zaljubite u italijansku kuhinju!"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanje - 300 g
  • za bolinjeze sos
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz - 800 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • crno vino - 150 ml
  • origano - 1 kašičica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • ulje - 1 supena kašika
  • za bešamel sos
  • sveže mleko - 1/2 l
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • beli biber - 1 prstohvat
  • so
  • kačkavalj - 100 g
  • bosiljak - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo bolonjeze sos. Luk i šargarepu isečemo na kockice i propržimo u ugrejanom ulju zajedno sa izgječenim belim lukom. Čim omekša dodajemo mleveno meso i mešamo dok ne dobije zlatnu boju i dok se ne izmrvi.

Nakon toga dodajemo paradajz iz konzerve zajedno za njegovim sokom i crnim vinom. Začinimo sos solju, biberom, cimetom i origanom. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri oko 40 minuta dok višak tečnosti ne ispari. Počnite da ređate kore po dnu odgovarajućeg pleha. Prelijte prvi sloj sosom, nakon toga još jedan sloj i ponovo bolonjeze sos.

Ponovite proceduru dok ne potrošite količinu, treba da završite korama. Prelijte gotove lazanje bešamel sosom. Pripremite ga tako što zapržite brašno u rastopljenom maslacu 1 minuta. Nakon toga neprestano mešajte i dodajte mleko i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. Začinite solju i belim biberom.

Prelijte lazanju i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite 40 minuta. Pre nego što bude gotova pospite rendanim kačkavaljem, vratite u rernu da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: