Čorba od spanaća sa pečurkama i pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Čorba od spanaća sa pečurkama i pirinčem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
27/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
"Sveža čorba od spanaća sa aromatičnim pečurkama koja je najukusnija na proleće, kada su svi sastojci sveži"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se seku na ne mnogo sitno. Šargarepa se seče na kocke. Pečurke se iskeku na ne mnogo male zalogaje (pro prženju se smanjuju).

U šerpi se zagreva ulje teko toliko da se zagreje. Zaprže se luk, beli luk i šargarepa. Kada omekšaju dodaju se pečurke.

Dok omekšavaju, pod poklopljenim poklopcem, opere se spanać i iseče se. Nakon toga se dodaje u njih. Kada se spanać zaprži, dodaje se aleva paprika i brašno.

Nakon što se doda brašno brzo se meša i neprestano i u trenutku kad počne da se lepi, sipa se voda - oko 2 litra.

Narenda se paradajz i dodaju se pirinač i začini. Čorba se kuva dok pečurke ne budu gotove.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: