Način pripreme
Očistite i isecite spanać. Blanširajte ga 3 minuta u kipućoj posoljenoj vodi. Procedite kroz cediljku.
Isecite luk i šargarepu na sitno.
U šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja, ubacite isečeno povrće i zapržite.
Dodajte spanać. Sipajte oko litar tople vode, posolite, poklopite poklopcem i kuvajte ukusnu čorbu od spanaća 10-15 minuta.
Dodajte opran pirinač i nastavite kuvanje dok ne bude gotovo.
Pre nego što sklonite čorbu sa pirinčem sa ringle, dodajte izdašan prstohvat sitno isečene nane.
Umutite žumance sa 100 g kiselog mleka.
Sipajte ga u čorbu, mešajući energično dok se ne homogenizuje.
Servirajte čorbu od spanaća sa pirinčem i sirom, posipajući pret toga obilno sirom.
Nek vam je slatko!