Način pripreme
Spanać očistiti, oprati i krupno naseći. Luk i praziluk sitno iseckati, a beli luk protisnuti.
Šargarepu iseći na kockice a paradajz bez ljuske naribati na trenici ili sitno naseckati. Pirinač oprati i ocediti.
Na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu, nakon par minuta praziluk i beli luk, kada beli luk zamiriše umešati i usitnjeni paradajz.
Kada povrće omekša posuti sve kašikom gustina, kratko promešati, dodati pirinač, naliti sa 3-4 šolje vode i dodati usitnjene kocke.
Poluotklopljeno kuvati 10-12 minuta na umerenoj temperaturi.
Dodati kurkumu i spanać. Kada spanać svene kuvati još par minuta pa skloniti sa vatre.
U činijici umutiti jaje sa pavlakom, dodati postepeno nekoliko kašika tečnosti iz lonca i mešajući začiniti čorbu. Doterati ukus i posuti seckanim peršunom.
Čorbu od spanaća sa pirinčem i prazilukom poslužiti uz kriške limuna ili već naceđen limunov sok.