Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od spanaća»Čorba od spanaća sa pirinčem i prazilukom

Čorba od spanaća sa pirinčem i prazilukom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Čorba od spanaća sa pirinčem i prazilukom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Prvi vesnik proleća na trpezi - čorba od spanaća sa pirinčem i prazilukom"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g
  • luk - 1 manja glavica
  • praziluk - 1 tanji struk
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 kom.
  • kočanski pirinač - 1/4 šolje
  • paradajz - 1 veći kom.
  • jaja - 1 kom.
  • gustin - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • kocka za supu - 2 kom., povrtna ili mesna po izboru
  • limunov sok
  • kurkuma
  • peršunov list - naseckan
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistiti, oprati i krupno naseći. Luk i praziluk sitno iseckati, a beli luk protisnuti.

Šargarepu iseći na kockice a paradajz bez ljuske naribati na trenici ili sitno naseckati. Pirinač oprati i ocediti.

Na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu, nakon par minuta praziluk i beli luk, kada beli luk zamiriše umešati i usitnjeni paradajz.

Kada povrće omekša posuti sve kašikom gustina, kratko promešati, dodati pirinač, naliti sa 3-4 šolje vode i dodati usitnjene kocke.

Poluotklopljeno kuvati 10-12 minuta na umerenoj temperaturi.

Dodati kurkumu i spanać. Kada spanać svene kuvati još par minuta pa skloniti sa vatre.

U činijici umutiti jaje sa pavlakom, dodati postepeno nekoliko kašika tečnosti iz lonca i mešajući začiniti čorbu. Doterati ukus i posuti seckanim peršunom.

Čorbu od spanaća sa pirinčem i prazilukom poslužiti uz kriške limuna ili već naceđen limunov sok.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: