Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Pirinča»Ćuftice od spanaća sa pirinčem u rerni

Ćuftice od spanaća sa pirinčem u rerni

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Ćuftice od spanaća sa pirinčem u rerni
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
04/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Obožavamo ove ćuftice od spanaća sa mlečnim sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g, listovi
  • pirinač - 1 šolja
  • kačkavalj - 200 g
  • topljeni sir - 60 g
  • luk - 1 komad
  • bosiljak - 1 kašičica, sušeni
  • mirođija - 1/2 vezice
  • peršun - 1/2 vezice
  • bujon od povrća - 1 komad, domaći
  • prezle - 100 g
  • speltino brašno - za valjanje
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, opere i iseče na sitno.

Stavlja se u šerpu, dodaje se ulje i zaprži se 5 minuta.

Pirinač se pere dok voda ne postane bistra.

Domaći bujon se namrvi, ne rastvara se u vodu.

Nakon što se luk proprži dodaje se pirinač i namrvljeni bujon.

Prži se 5 minuta, nakon čega se dodaje 200 ml vruće vode.

Spanać se opere dobro i nakon što pirinač upije vodu, spanać se dodaje u njega.

Dodaje se još 200 ml vruće vode i dinsta se 10 minuta uz kontinuirano mešanje.

Kačkavalj i topljeni sir se isku na sitne parčiće-

Mirođija i peršun se operu i iseku na sitno.

Nakon što se spanać izdinsta dodaje se kačkavalj, topljeni sir, mirođija, peršun, bosiljak i so.

Prelia se sa još 100 ml vruće vode i kuva se dok pirinač ne upije vodu.

Smesa se razvuče u posudi za pečenje i ostavlja se da se ohladi 30 minuta, nakon čega se dodaju i prezle.

Meša se veoma dobro.

Oforme se jednake pirinčane ćuftice, koje se uvaljaju u speltino brašno i stavljaju se u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Peku se jednostavne ćuftice od spanaća 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Serviraju se ćuftice od spanaća sa pirinčem u rerni sa mlečnim sosom sa mirođijom i belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: