Marinirane pileće grudi na roštilju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
27/09/2018
"Najukusnije pileće grudi u tri laka koraka - mariniraš, pečeš i jedeš sa zadovoljstvom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano270
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • za marinadu
  • med - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 3 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica, jabukovo
  • so - 1 kašičica
  • slanina - 1 parče za mazanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

Grudi se podele na pola po sredini i nakon toga svako parče se deli pažljivo po dužini na dva fileta.

U posudi se pomešaju svi sastojci za marinadu: jabukovo sirće, med, so, biber, kumin, izgnječen čen belog luka i ulje.

Pomešaju se dobro i meso se maže marinadom. Ostavlja se na hladnom nekoliko sati.

Nakon toga se peče na dobro zagrejanom roštilju sa obe strane, roštilj se povremeno maže parčetom slanine, da ne zagori meso.

Servira se s garnirungom po vašem izboru.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar