Domaći slatki kornetići

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
28/09/2018
"Ovi neverovatni korneti nam vraćaju ukus detinjstva. Predivan i isproban recept!"
Priprema60 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano254
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka se zamesi testo da bude meko. Postavlja se i razvija se. Testo nek je debljine oko 5 centimetara. Nakon toga se seče na lente po dužini, široke kao kažiprst na ruci.

Specijalni kalupi se namažu blago uljem i lente se uvijaju oko kalupa. U namazanu posudu za pečenje se ređaju uvijeni kalupi i peku se u umerenoj rerni dok ne postanu blago zlataste.

Izvade se, ostavljaju se oko 5 minuta da se ohlade i izvlače se kalupi, a kornetići se ostavljaju da se još ohlade. Za to vreme se sprema krem. Za njega se svi sastojci pomešaju i zagrevaju se kratko na slaboj vatri.

Gotov krem se puni u kornetiće. Po želji krem može da se pospe čokoladnim mrvicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar