bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Korneti»Domaći slatki kornetići

Domaći slatki kornetići

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Domaći slatki kornetići
Fotografije: Djemile Cheshlieva
28/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
"Ovi neverovatni korneti nam vraćaju ukus detinjstva. Predivan i isproban recept!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka se zamesi testo da bude meko. Postavlja se i razvija se. Testo nek je debljine oko 5 centimetara. Nakon toga se seče na lente po dužini, široke kao kažiprst na ruci.

Specijalni kalupi se namažu blago uljem i lente se uvijaju oko kalupa. U namazanu posudu za pečenje se ređaju uvijeni kalupi i peku se u umerenoj rerni dok ne postanu blago zlataste.

Izvade se, ostavljaju se oko 5 minuta da se ohlade i izvlače se kalupi, a kornetići se ostavljaju da se još ohlade. Za to vreme se sprema krem. Za njega se svi sastojci pomešaju i zagrevaju se kratko na slaboj vatri.

Gotov krem se puni u kornetiće. Po želji krem može da se pospe čokoladnim mrvicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: