Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pohovana svinjska džigerica sa limunom

Pohovana svinjska džigerica sa limunom

Pohovana svinjska džigerica sa limunom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Spremni smo da ostavimo koji god posao da imamo, da zgrabimo po jedno pivo i da dođemo, samo nam kažite gde"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno
  • prezle
  • so
  • ulje - za prženje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski džigericu na odgovarajuće parčiće. Natopite je u haldnoj vodi, da se odstrani krv. Ako ima žila, takođe ih odstranite. Oceđenu džigericu skuvajte 4-5 minuta.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi za prženje. Umitite jaja, potopite svako parče džigerice i brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle.

Ispržite dok ne postanu zlataste sa svih strana. Potapamo je najpre u brašno, da se osuši, ako još ima tečnosti po njoj.

Začinite solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: