Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Jelo - paprikaš sa džigericom

Jelo - paprikaš sa džigericom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Jelo - paprikaš sa džigericom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Gledamo ovo ukusno jelo i dođe nam da napišemo čitavu poemu u džigerici"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 700 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1/2 glavice
  • pečurke - 250 g
  • paprike - 3 komada, pečene, kapije
  • paradajz - 1 tegla cela sa sosom
  • vino - 150 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • biber
  • čubar - 1 kašičica
  • so
  • masnoća
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću u velikoj šerpi i stavite očišćene i isečene pečurke da se prodinstaju nekoliko minuta.

Ubrzo dodajte džigerice i promešajte, dok ne promene boju. Dolijte vino i ostavite da se dinstaju dok ne bude polu gotovo.

Onda dodajte luk isečen na tanke polu mesece i zapržite i njega. Ako je potrebno dolijte malo vode i dodajte iseckan beli luk i isečene pečene paprike. Možete da koristite i neke druge po želji.

Čim luk omekša jelo se posipa prethodno pomešanim brašnom i alevom paprikom, meša se energično da se zaprži brašno i doliva se prethodno blago ispasiran paradajz.

Ostavite jelo s džigericom da se krčka na ringli dok se sos blago ne redukuje.

Na kraju začinite začinima i servirajte jelo sa sveže iseckanim peršunom i ljutom paprikom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: