Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa dve vrste priloga

Vinski kebap sa dve vrste priloga

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Vinski kebap sa dve vrste priloga
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Kada si perfekcionista ne kuvaš prosto vinski kebap, nego kuvaš jednu pozitivnu emociju koji želiš da podeliš sa važnim ljudima"

Potrebni sastojci

  • za vinski kebap
  • svinjsko meso - 800 g, od plećke
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, zelena + 1 crvena
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • pečurke - 200 g
  • crno vino - 150 ml
  • paradajz - 400 g iz konzerve
  • smeđi šećer - kocka
  • ljute paprike - 1 ljuta suva paprika
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • vegeta - 1 kašičica
  • so
  • biber - u zrnu
  • dimljena aleva paprika
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • za krompir pire
  • krompir - 1 kg
  • mleko - 1 šolja
  • maslac - 70 g
  • za pirinač
  • pirinač - 100 g, biseran
  • kinoa - 30 g
  • voda - 800 ml
  • sok od limuna - sok od pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na kockice, začinimo vegetom i stavljamo na sat vremena u frižider. Za to vreme pripremamo povrće. Pečurke sečemo na četvrtine, šargarepu na krugove, luk na polumsece, paprike na žilijen, beli luk sitno isečemo.

U namazanom tiganju zapečemo meso sa svih strana, izvadimo i prebacujemo u glinenu đuvečaru. U istoj masti popržimo svo povrće - beli luk sa pečurkama, šargarepim i na kraju luk. Kad ih izdinstamo prebacujemo povrće u meso u đuvečaru. U tiganju propržimo brašno, dimljenu alevu papriku, dodajemo paradajz / u njih dodajemo kockicu smeđeg šećera/ i ako je potrebno dodajemo vodu.

Prebacujemo i smesu od paradajza u meso i povrće. Sipamo crveno vino, dodajemo biber, lovorov list, odozgo isčemo i ljutu crvenu papriku, probamo i posolimo ako je potrebno. Pečemo u rerni na sat vremena. Dok je đuvečara u rerni, pipremamo priloge.

Za krompir pire - oljuštimo krompir i kuvamo u posoljenoj vodi dok ne bude gotov. Izgnječimo ga dok je još topao sa kravljim maslacem i vrelim mlekom.

Za pirinač - navedenu količinu bisernog pirinča i kinoe kuvamo 20 minuta u posoljenoj vodi, ocedimo sok od pola limuna, ostavljamo pirinač i kinoa poklopljene da upiju celu količinu tečnosti. Serviramo vinski kebap sa dve vrste povrća i neka vam je mnoooogo ukusno! Moja porodica je bila očarana!

P.S. Prilozi su izuzetno ukusni i zdravi, kinoa ima bogat hranljivi sastav i daje lagan ukus oraha bisernom pirinču.

Miris i ukus krompir pirea sa kravljim maslacem je takođe raskošan.... za vinski kebap prosti vi procenite i ocenite!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: