Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec sa krompirom u đuvečari

Zec sa krompirom u đuvečari

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Zec sa krompirom u đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
15
"Zec sa kromprom u đuvečari - kulinarsko remek-delo"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • krompir - 1 kg
  • lovorov list - 3 komada
  • so
  • vegeta
  • ulje
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca sečemo na porcije. Krompir oljuštimo i sečemo na krugove. Svaku porciju zeca malo posolimo. Posle ređamo u đuvečaru.

Ređamo jedan rec zečetine, jeda red krompira.

Preko krompira sipamo malo vegete. To ponavljamo dok ne potrošimo sastojke.

Odozgo sipamo malo ulja i oko jednu šolju vode. Poklapamo đuvečaru poklopcem ili folijom.

Pečemo u rerni na 180 stepeni oko 60 do 90 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: