Svinjski zalogaji sa lukom i paprikom u tiganju

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
01/10/2018
"Uvek imamo mesta u stomaku za još jednu porciju svinjskih zalogaja sa lukom "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano142
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg
  • luk - 5 glavica
  • paprike - 2 zeleni i 2 crvene
  • beli luk - 6 čenova
  • ulje - 1 šolja
  • soja sos - 4 kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • kumin
  • biber - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje. Zagrevamo masnoću, spuštamo zalogaje u nju i dobro zapržimo. Zatvaramo poklopcem i ostavljamo da se izdinsta, dok sos ne ispari uz povremeno mešanje.

Dodajemo začine i mešamo, sledi soja sos i vino. Zatvaramo poklopcem ponovo i dinstamo (dok povremeno mešamo), dok ne ispare.

Dodajemo na kriške isečen luk, beli luk i paprike, mešamo dobro, da se pomešaju i ponovo zatvaramo poklopac da se izdinstaju i omekšaju.

Ostavljamo na slaboj vatri oko 5-6 minuta.

Serviramo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar