Način pripreme
/undefined Umutimo jaja mikserom na visokoj brzini dok ne dobijemo penu. Pomešamo šećer sa vanilom. Dok mutimo jaja postepeno dodajemo šećernu smesu oko minut, nakon toga mutimo još 2 minuta. Pomešamo prašak za pecivo i brašno i sipamo u smesu, dok mutimo mikserom na najnižoj brzini.
Rasporedimo smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo na donjem delu rerne oko 18 minuta na 180 stepeni sa uključena oba grejača. Nakon što ispečemo, nožem odvajamo ivice kore od ivica pleha i okrećemo, ne odlepljiujemo papir sa kojim se pekla.
Kad se ohladi skidamo papir. Koru horizontalno isečemo na dva dela da dobijemo dve kore. Stavljamo jednu koru direktno na tacnu i stavljamo obruč kalupa za tortu (može i direktno u pleh sa obručem).
Počinjemo sa pripremom krem: Potopimo želatin 5 minuta u malo vode dok ne nabubri u malo vode, nakon toga ga ugrejemo i rastvorimo na pari ii tihoj vatri, ne treba da provri. Umutimo pavlaku sa šećerom, korom od limuna i sokom od limuna na čvrst sneg. U rastvoreni želatin sipajte 2 supene kašike pavlake, nakon toga tu smesu dodajte u pavlaku. Po želji možemo dodati komadiće čokolade u krem.
Nakon toga sastavljamo: Isečemo bananu /ili drugo voće po izboru/ na tanke komade i poređamo ih na donju koru. Rasporedimo krem preko i stavljamo drugu, pritiskamo lagano.
Ostavljamo tortu u frižideru na 3 sata. Pažljivo skidamo obruč sa kalupa. Ukrašavamo kriškama banana i malo šećera u prahu ili šećernim čokoladnim mrvicama.