Način pripreme
Umutite belanca sa šećerom na sneg uz pomoć miksera. Dodajte žumanca, nastavite da mutite. Sipajte brašno kašiku po kašiku, mešajte.
Dodajte prašak za pecivo i rendanu koru od limuna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Podelite smesu na dva dela i ispecite kore za tortu sa limunom.
Da biste napravili krem za tortu, stavite vodu da provri sa šećerom. Dodajte sok od limuna. Lagano dodajte brašno, pomešano sa malo vode i mešajte dok se ne zgusne. Skinite krem sa vatre i dodajte žumanca. Mešajte i ostavite krem da se ohladi.
Da biste napravili glazuru, umutite belanca sa šećerom u prahu dok se ne zgusne. Sastavite tortu, namažite kore kremom i zalepite ih. Namažite i odozgo. Sipajte glazuru i poravnajte.
Svežu tortu sa limunom ukrasite orasima. Ukrasite limunom i mentom ili matičnjakom.