Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Posni pirinač sa pečurkama i spanaćem iz rerne

Posni pirinač sa pečurkama i spanaćem iz rerne

Posni pirinač sa pečurkama i spanaćem iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Toliko ukusno i bogato da se uopšte nećete setiti šnicle"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, biseran
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • spanać - 1 veza, svež
  • šargarepa - 1 velika
  • pečurke - 200 g, sveže
  • so - po ukusu
  • majčina dušica
  • nana - sveža
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte, šargarepu oljuštite i isecite na krugove, pečurke očistite četkom, spanać očistite os stabla.

Ugrejte ulje u šerpi i dinstajte iseckani luk i šargarepu.

Dodajte pečurke, isečene na komade i spanać. Promešajte i kratko dinstajte dok odvojena tečnost od pečuraka ne ispari.

Sipajte opran i oceđen pirinač, promešajte, dodajte so, biber, majčinu dušicu, listiće sveže nane, isečene sa peršunom.

Sipajte mlaku vodu da pokrije sastojke i ostavite na 3-4 minuta na vatri koliko da pirinač nabubri.

Prebacite u pleh i pecite u ugrejanoj rerni 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Posni pirinač sa pečurkama i spanaćem iz rerne je gotov.

Posno jelo jedinstvenog ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: