Karpaćo od cvekle

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
04/10/2018
"Specijalno za ljubitelje karpaća - aromatična varijanta sa cveklom "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano406
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite cveklu ali ne ljuštite je. Uvijte glavice u foliju i gurnite da se ispeku 50 minuta na 190 stepeni.

Ostavite da se blago ohlade, oljuštite ih i opet ostavite da se potpuno ohlade. Isecite na što je moguće tanke kriške, a najlakše je da koristite specijalno rende ili ljuštilicu.

Promešajte senf, med, maslinovo ulje, so, pola soka od limuna i prelijte cveklu poređanu u tanjire.

Pasirajte peršun i bosiljak sa maslinovim uljem. Preko cvekle stavite po šaku rukole, odozgo sir i i naprskajte biljnim maslinovim uljem.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar