Humus sa patlidžanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
04/10/2018
"I da ne zaboravite na prepečene kriške jer je to najukusniji način da se jede humus sa patlidžanom "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • leblebije - 1 konzerva
  • tahini - 4 kašike
  • limun - sok od jednog limuna
  • beli luk - 2 gnječena čena
  • kumin - 1/4 kašičice
  • peršun - 1/4 šolje, isečen na sitno
  • aleva paprika - 1/4 kašičice
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite patlidžane na pola po dužini, posolite ih i ostavite da se ocede tridesetak minuta. Operite ih i osušite na kuhinjskom ubrusu.

Postavite papirom posudu za pečenje i poređajte patlidžane korom na gore. Pecite dok ne omekšaju.

Izgrebite kašikom njihovu unutrašnjost i ostavite sa strane. U blender stavite leblebije, tahini, beli luk, 2 kašike maslinovog ulja, sok od limuna i sameljite dok se ne dobije glatka smesa.

Dodajte patlidžan, još 2 kašike maslinovog ulja, peršun i ponovo sameljite. Pospite kuminom, alevom paprikom i dobro promešajte. Sipajte humus u posudu i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar