Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa patlidžanom i krompirom

Musaka sa patlidžanom i krompirom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Musaka sa patlidžanom i krompirom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Jedna drugačija i veoma ukusna musaka - sa patlidžanom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • patlidžan - 2 srednje veličine
  • krompir - 4 - 5 srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • ulje
  • so
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo patlidžan, ne ljuštimo ga, na krugove debljine pola cm.

Potopimo na oko 30 minuta u posoljenu vodu.

Ocedimo i osušimo.

Pečemo patlidžan na gril tiganju ili u rerni dok ne dobije zlatnu boju.

Pržimo sitno iseckan luk i šargarepu. Dodajemo mleveno meso i začine i pržimo.

Dodajemo i malo vode da ima tečnosti u kojoj ćemo pripremiti krompir.

Isečemo oljušteni krompir na krugove. Poređamo u namazan pleh krompir.

Odozgo stavljamo mleveno meso i završavamo našu musaku sa slojem patlidžana.

Pečemo musaku sa patlidžanom dok ne bude gotovo krompir (oko 30 minuta).

Pripremamo preliv od jaja, brašna i kiselog mleka.

Prelivamo musaku sa patlidžanom i krompirom i pečemo još 10 minuta ili dok ne dobije braon boju.

Ako vam se dopada recept, obavezno probajte i druge recepte za musaku, kao što su: ukusna musaka sa patlidžanom, naša grčka musaka ili naučite kako se pravi najmekši preliv za musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: