Način pripreme
Isečemo patlidžan, ne ljuštimo ga, na krugove debljine pola cm.
Potopimo na oko 30 minuta u posoljenu vodu.
Ocedimo i osušimo.
Pečemo patlidžan na gril tiganju ili u rerni dok ne dobije zlatnu boju.
Pržimo sitno iseckan luk i šargarepu. Dodajemo mleveno meso i začine i pržimo.
Dodajemo i malo vode da ima tečnosti u kojoj ćemo pripremiti krompir.
Isečemo oljušteni krompir na krugove. Poređamo u namazan pleh krompir.
Odozgo stavljamo mleveno meso i završavamo našu musaku sa slojem patlidžana.
Pečemo musaku sa patlidžanom dok ne bude gotovo krompir (oko 30 minuta).
Pripremamo preliv od jaja, brašna i kiselog mleka.
Prelivamo musaku sa patlidžanom i krompirom i pečemo još 10 minuta ili dok ne dobije braon boju.
Ako vam se dopada recept, obavezno probajte i druge recepte za musaku, kao što su: ukusna musaka sa patlidžanom, naša grčka musaka ili naučite kako se pravi najmekši preliv za musaku.