Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Krvavica na banski način

Krvavica na banski način

ažurirano:
Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017450
Krvavica na banski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Ukupno
150 min.
"Takvu đakoniju smo vam spremili za praznik, da nam jedno bure vina neće biti dovoljno"

Potrebni sastojci

  • bela džigerica - od svinje
  • srce - svinjsko
  • bubrazi - svinjski
  • slezina - svinjska
  • meso - malo krvavo do vrata i stomaka
  • so - 25 g na 1 kg mesa
  • biber - 3 g, mleveni
  • nana - u prahu
  • čubar - mrvljeni
  • kumin - mleveni
  • anis - mlevene semenke
* merne jedinice

Način pripreme

Od zaklane svinje na sitno iseckajte belu džigericu, bubrege, srce, slezinu i malo krvavog mesa od stomaka i vrata.

Na kilo mesa dodajte nabrojanu količinu začina, a gramaža nane, čubra, kumina i semenki anisa treba da je ukupno 10 g na kilogram svinjetine.

Dobro zamešanom smesom napunite debela svinjska creva da teže oko 1 kg. Krvavice se vezuju u dva kraja koncem, izbuše se i zakače na štap. Okače se da se suše na provetrivom mestu.

Krvavice na banski način se serviraju kuvane, pržene ili sirove, nakon što su se dobro osušile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: