Mleko s pirinčem i skrobom od vanile

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
21/11/2018
"Uzeli smo omiljeni desert naše dece i pretvorili ga u pravo kulinarsko čudo - probajte i glasajte za recept "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • skrob - 4 kašike, kukuruzni (vanila)
  • kora limuna - od jednog limuna
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite skrob u četvrtini šolje hladnog svežeg mleka i ostavi sa strane.

Operite pirinač i ostavite u cediljki da se dobro ocedi. U šerpu sipajte vodu, dodajte so i nakon što provri dodajte pirinač, kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne apsorbuje svu količinu vode.

U drugu veću šerpu sipajte preostalo mleko, dodajte šećer i oljuštenu koru limuna i ostavite da provri. dok povremeno mešate. Nakon što počne da vri, smanjite vatru i dodajte pirinač da se krčka dok ne omekša.

Sklonite koru limuna, promešajte rastvoreni skrob i dodajte ga u pirinač uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Sipajte u posudice, pospite cimetom i pokrijte streč folijom, stavite na hladno mesto dok se potpuno ne ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti