Ćevapi na ražnjiću

22/11/2018
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Zato što su tako ukusniji, a i zgodniji za jelo "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte bulgur sa dovoljnom količinom vode (oko 3-4 šoljice). Nakon toga, ako ima potrebe, ocedite višak tečnosti i ostavite bulgur da se ohladi.

Umesite mleveno meso sa sitno naseckanim lukom, belim lukom, ljutom paprikom i crvenom paprikom. Kada dobro umesite mleveno meso sa začinima, ostavite ga na 1 sat u frižideru.

Nakom toga, meso promešajte sa bulgurom. Nauljenim rukama uzimajte od smese mesa i oblikujte ga dlanovima. Dobijene ćevape nanižite na drvene štapiće za ražnjiće i dobro ih pritisnite.

Gotove ražnjiće ispecite na nauljenom gril tiganju, a pre prženja možete da na njih pospete malo susama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar