Arapska salata Tabule sa bulgurom

22/11/2018
"Sveža, jedinstveno ukusna i veoma lagana, da jedete ili propremate sa zadovoljstvom "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada, veliki, mesnati
  • limun - 2 komada
  • peršun - 4 komada, veze
  • bulgur - 300 g
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • maslac od lana - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo bulgur u toplu-vrelu vodu na oko 20 minuta. Ovaj koji smo mi kupili je iz arapske prodavnice, dosta je sitniji iz onog na koji ste navikli u prodavnici. To radim da bi bio lakši i pogodniji za korišćenje.

Dobro operemo peršun, osušimo, sklanjamo dršku i sitno isečemo. Stavljamo u posudu.

Paradajz isečemo na kockice. Izaberemo tvrdi paradajz, pošto je roze veoma voden i pustiće dosta soka u salatu. Na kraju dodajte maslinovo ulje, sveže isceđen sok od limuna, sumak, bulgur i promešajte.

Servirajte hladnu! Možete da konzumirate sledećeg dana, ukus je odličan.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar