Arapska salata Tabule

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
30/05/2017
"Hladna arapska salata, koja donosi mnogo svežine na svakoj trpezi "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 987
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom sedmice27
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Količina bulgura zavisi od toga da li želite dijetalnu varijantu salate ili hranljivu varijantu.

Potopiti bulgur u 300 ml tople vode, koja nije vruća. Vodu dodavati u malim količinama, uz mešanje. Nakon svakog dodavanja vode, staviti poklopac nekoliko minuta i posle ponovo doliti vode, dok bulgur ne omekša, pa prestati sa nalivanjem vode. Staviti poklopac, da se ispod njega stvori para.

U posudi za salatu sjedniti maslinovo ulje, sok od limuna i so po ukusu.

Usitniti peršun i dodati u preliv, uz mešanje.

Sitno naseći i paradajz (paradajz treba da bude zreo, ali tvrd). Dodati i bulgur i usitnjen beli luk. Dobro promešati i dodati sirovo seme suncokreta, po želji.

Tabule treba da odstoji 1 sat u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar