Gulaš u glinenoj posudi

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
24/11/2018
"Stavljate sve sastojke u glinenu posudu i naoružate se strpljenjem - rezultat će biti više nego ukusan "
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano444
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • krompir - 5 komada
  • šargrepa - 1 komad
  • paprike - 4 komada, zelene i crvene
  • beli luk - 4 čena
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 100 g, konzervisan
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • mast - 50 g, svinjska
  • biber
  • so
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mast i zapržite sitno isečen luk. Kada omekša dodajte i teleće meso, isečeno na kocke sa stranom od 2 centimetra. Začinite solju, biberom i zapržite, dok se meso ne zapeče sa svih strana.

Dodajte paprike, isečene na šajbne, alevu papriku i zapržite još 1-2 minuta. Pospite brašnom i dobro promešajte.

Sastojke prebacite u glinenu đuvečaru. Dodajte oko litar vode, šargarepe isečene na kocke i usitnjen beli luk i šargarepu.

Sve promešajte, stavite lovorove listove, poklopite i pecite oko 90 minuta na 150 stepeni. Dodajte konzervisan paradajz i dopecite još 45-60 minuta na 150-160 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar