Bošča sa pilećim mesom

25/11/2018
"Pripremite po jednu ukusnu bošču za svakog u kući i obavezno pripemite dodatno, zato što će svi želeti "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 1 komad (okrajak)
  • pileće meso - 150 g kuvano ili pečeno, bez kostiju
  • jaja - 1 komad
  • biber - prstohvat
  • so - prstohvat
  • maslac - 20 g
  • kačkavalj - 40 g
  • pomorandže - 1/2 komada, mala
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro je da napravimo bošču sa pilećim mesom i suvljim hlebom. Izvadimo unutrašnjost okrajka i namažemo mekanim masalcem.

Mrvice stavljamo u posudu. Pileće meso sečemo na kockice i stavljamo u mrvice. Dodajemo i ostale sastojke. Kačkavalj izrendamo krupnije. Razbijemo jedno jaje.

Polovinu pomorandže oljuštimo, odvojimo žilice i sečemo na komade. Dodajem malo maslaca. Začinimo solju i biberom.

Smesu dobro promešamo kašikom i punimo okrajak.

List aluminijumske folije prethodno namažemo sa malo maslaca, savijemo sa svih strana da dobijemo nešto kao gomilicu i u nju stavljamo napunjen okrajak.

Pečemo na kratko u prethodno ugrejanoj rerni ili grilu. Kad se zapeče dobro onda je gotovo.

Servramo bošču sa pilećim mesom sa salatom i prilogom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar