Ćuftice sa graškom i krompirom u rerni

09/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Klasika iz bugarske kuhinje - ukusne ćuftice sa graškom i krompirom u rerni, pogodne čak i za dijabetičare "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 332
  • Pregledi tokom meseca1332
  • Pregledi tokom desmice245
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1/2 glavice
  • hleb - 3 kriške
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • biber - po ukuu
  • peršun - 1/2 vezice
  • brašno - za valjanje
  • povrće
  • ulje - 100 ml
  • luk - 1 1/2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 900 g mlečan iz konzerve
  • krompir - 6 komada
  • paradajz - 2 komada, svež
  • paprika - 1 komad, zelena
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa povrćem - u posudi za pečenje zagrejte ulje i dodajte luk isečen na ivice, zapržite kratko. Dodajte redom isečene šajbne šaragrepa, oljušten i na krupno isečen krompir, zapržite na kratko i dodajte alevu papriku, promešajte.

Odmah sipajte prethodno u blenderu samlevene pardajz i papriku, nalijte 2 šolje vrele vode, posolite i pospite biberom i stavite lovorov list, ostavite da jelo vri na laganoj vatri.

Zamesite mleveno meso sa sitno isečenim lukom i peršunom, jajetom, hlebom prethodno natopljenom u hladnoj vodi i isceđenom, narendanim čenovima belog luka i biberom.

Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i stavite ih u zavrelo povrće, pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Kuvajte jelo 40 minuta, dok poslednjih 10 minuta sklanjate foliju da ćuftice preplanu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti