Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa graškom i krompirom u rerni

Piletina sa graškom i krompirom u rerni

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Piletina sa graškom i krompirom u rerni
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Daj majstoru kulinaru malo vremena i začina i gledaj kakvu će đakoniju da ti napravi"

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 pakovanje, 400 g (zamrznut)
  • krompir - 7 komada, veliki
  • maslac - 1/2 pakovanja od 125 g
  • nana - 1 kašika
  • čubar - 1 kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • pile - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pile. Isečemo ga na porcije. Stavljamo ga u šerpu sa vodom sa malo soli da se skuva. Sklanjamo penu koja se stvara od pilećeg mesa.

Nakon što se skuva stavljamo ga u posudu za pečenje, raspoređujući ravnomerno porcije. Oljuštimo krompir i isečemo ga na kocke. Raspoređujemo i njih između mesa.

Začinjavamo solju i biberom. Raspoređujemo odozgo i male parčiće maslaca svuda. Očistimo jednu šargarepu i sečemo na šajbne, stavljamo je između krompira. Procedimo bujon u kome je vrilo pileće meso.

Dodajemo dve šolje bujona u posudu za pečenje. Na kraju stavljamo grašak i raspoređujemo preko mesa i krompira. Posipamo suvom nanom i čubrom.

Stavljamo pile sa krompirom u rernu i pečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: