Ovčije meso sa krompirom u đuvečari
Овче месо с картофи в гювеч
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Ovčije meso sa krompirom u đuvečari

Ovčije meso sa krompirom u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Ovčije meso sa krompirom u đuvečari
25/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
7
"Strpljenje, strpljenje i malo vina - eto to su svi tajni sastojci ukusnog ovčijeg mesa"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 2 kg
  • mali krompir - 1 kg
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • luk - 1 kg, mali
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • piment - 2 - 3 zrna
  • biber - u zrnu
  • peršun - 1 vezica
  • crno vino - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • voda
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na parčiće i izdinstamo ga sa malo soli.

Uzimamo glinenu đuvečaru i na dno stavljamo meso.

Preko njega ređamo na krupno isečen crni luk i pola krompira isečenog na ivice. Odozgo stavljamo biber i alevu papriku, lovorove listove, piment i beli luk.

Sipamo vino i toplu vodu, teko toliko da prekriju meso. Ostavljamo jelo da se krčka 60 minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajemo napareni luk i preostao krompir.

Dolivamo još vode, teko toliko da prekrije sastojke i kuvamo još 60 minuta na tihoj vatri.

Gotovo jelo posipamo peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: