Ovčije meso sa krompirom u đuvečari
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Ovčije meso sa krompirom u đuvečari

Ovčije meso sa krompirom u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ovčije meso sa krompirom u đuvečari
25/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno170 min.
Porcije7
"Strpljenje, strpljenje i malo vina - eto to su svi tajni sastojci ukusnog ovčijeg mesa"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 2 kg
  • mali krompir - 1 kg
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • luk - 1 kg, mali
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • piment - 2 - 3 zrna
  • biber - u zrnu
  • peršun - 1 vezica
  • crno vino - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • voda
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na parčiće i izdinstamo ga sa malo soli.

Uzimamo glinenu đuvečaru i na dno stavljamo meso.

Preko njega ređamo na krupno isečen crni luk i pola krompira isečenog na ivice. Odozgo stavljamo biber i alevu papriku, lovorove listove, piment i beli luk.

Sipamo vino i toplu vodu, teko toliko da prekriju meso. Ostavljamo jelo da se krčka 60 minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajemo napareni luk i preostao krompir.

Dolivamo još vode, teko toliko da prekrije sastojke i kuvamo još 60 minuta na tihoj vatri.

Gotovo jelo posipamo peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: