Marinirana haringa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
27/11/2018
"Sve za haringu ćete naći ovde - i kako se pravi i kako se servira "
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano352
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • haringa - file od 1 kg
  • crveni luk - 1 glavica
  • biber - nekoliko zrna
  • piment - zrno ili dva
  • limun - sa korom, 1/2 komada
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 1/2 kašičice
  • sirće - 1/2 kašičice
  • beli luk - 3 čena
  • ruzmarin - tri kašičice, vrhovi
  • biber - mleveni, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

File natraljamo solju i mlevenim biberom. Stavljamo u staklenu posudu. Stavljamo na hladno u frižider.

Pravimo marinadu od preostalih sastojaka osim ruzmarina, kuvajući marinadu na ne mnogo jakoj vatri 5-6 minuta. Hladimo je i njom prelivamo filete. Skroz na kraju posipamo ribu vrhovima ruzmarina.

Ostavljamo na hladnom tokom 24 sata pre konzumacije.

Serviramo sa garnirungom - prženim krompirićima i ohlađenim belim vinom Šardone.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar