Dinstani zec sa povrćem i bademima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
28/11/2018
"Zašto sa bademima, zato što je tako najukusniji, razume se "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na 6-8 porcionih parčića. Prosejte brašno sa alevom paprikom. Uvaljajte zečije meso u začinjeno brašno i ispržite ga sa obe stane u zagrejanom maslinovom ulju.

Izvadite meso, stavite ga na toplo mesto, a u masnoći od prženja zapržite sitno isečene bademe, šargarepe i luk. Začinite alevom paprikom i nalijte 2 šolje vrele vode.

Posolite po ukusu i stavite krupno isečene paprike. Stavite da provri i kuvajte oko 10 minuta na tihoj vatri. Vratite nazad meso, dodajte lovorov list i kuvajte još 20-25 minuta pod poklopcem.

Sklonite poklopac, dodajte sinto isečen paradajz i kuvajte još oko 15 minuta. Pre serviranja pospite sitno isečenim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar