Krekeri

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
28/11/2018
"Pitate se šta da grickate ceo dan, a odgovor vam je pred očima - hrskave krekere "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano251
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • brašno - 1/2 šolje, kukuruzno
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 1/2 kašičice
  • voda - 1/3 - 2/3 šolje, topla
  • semenke - oljuštene
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte zajedno sve sastojke osim vode, promešajte ih i doliajući vodu postepeno zamesite testo. Treba da se dobije meko i glatko testo, pri čemu mešenje oduzima oko 10 minuta.

Prebacite ga u namazanu posudu, pokrijte ga i ostavite da naraste oko 90 minuta ili dok ne udvostruči svoj obim.

Od testa razvijte tanke kore veličine posude za pečenje, koju ste postavili papirom za pečenje. Razvijajte lagano i ostavite razvijen list da odstoji 10 minuta.

Kalupima isecite željeni oblik krekera i poređajte u posudu za pečenje. Namažite blago vodom i pospite semenkama ili začinima po želji.

Ispecite krekere u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavite gotove krekere 10 minuta da se ohlade pre nego što ih odvojite od posude.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar