Krekeri

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417111
Krekeri
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
30
"Pitate se šta da grickate ceo dan, a odgovor vam je pred očima - hrskave krekere"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • brašno - 1/2 šolje, kukuruzno
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 1/2 kašičice
  • voda - 1/3 - 2/3 šolje, topla
  • semenke - oljuštene
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte zajedno sve sastojke osim vode, promešajte ih i doliajući vodu postepeno zamesite testo. Treba da se dobije meko i glatko testo, pri čemu mešenje oduzima oko 10 minuta.

Prebacite ga u namazanu posudu, pokrijte ga i ostavite da naraste oko 90 minuta ili dok ne udvostruči svoj obim.

Od testa razvijte tanke kore veličine posude za pečenje, koju ste postavili papirom za pečenje. Razvijajte lagano i ostavite razvijen list da odstoji 10 minuta.

Kalupima isecite željeni oblik krekera i poređajte u posudu za pečenje. Namažite blago vodom i pospite semenkama ili začinima po želji.

Ispecite krekere u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavite gotove krekere 10 minuta da se ohlade pre nego što ih odvojite od posude.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: