Paprikaš sa boranijom i mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
29/11/2018
"Brz paprikaš za zauzete domaćice - jelo koje se sprema za čas "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano273
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Boranija se očisti, iseče i stavlja na 2 minuta u vrelu vodu, nakon čega se ocedi i ostavlja sa strane.

Mleveno meso se zajedno sa lukom i šargarepom isečenim na sitno zaprži 5 minuta sa masnoćom, nakon čega se dodaju začini po ukusu, paradajz pire i 2 šolje vode.

Vraćate boraniju u ostale sastojke i ostavljate na ringli još desetak minuta da provri.

Prebacujete u posudu za pečenje i zapečete blago još 10-15 minuta, ali dobro je da ne čekate da sva voda ispari, već da ostavite i sos. Servira se toplo sa kiselim mlekom ili majonezom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar