Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjski zalogaji sa pivom i lukom (Jednostavno meze uz vino)

Svinjski zalogaji sa pivom i lukom (Jednostavno meze uz vino)

Svinjski zalogaji sa pivom i lukom (Jednostavno meze uz vino)
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Meze smo već odabrali, ostaje samo da se dogovorimo ko će doneti vino"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 g, bez kotiju
  • luk - 4 velike glavice
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • pivo - 1 šolja
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • kumin
  • peršun
  • čubar
  • ruzmarin
  • vegeta - 1 kašika
  • voda - 1 šolja, vruća
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na zalogaje. Zagreva se ulje u tiganju, zaprži se meso dok ne postane zlatasto i izvadi se u tanjir.

U istu masnoću se sipa očišćen i iselen na polumesece luk i zaprži se dok ne omekša.

Dodaje se meso, dodaju se i začinim sipa se pivo i bujon, rastvorenu vreloj vodi.

Meša se, ostavlja se na tihoj vatri da se kuva, dok skoro ne uvri tečnost i meso je gotovo.

Serviramo porciju mesa, posutu isečenim peršunom i čašu crnog vina.

Jedinstveno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: