Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70663
29/11/2018
"Kada te jedan paprikaš natera da dobro počistiš tanjir, znači da je napravljen kako treba "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano743
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike pečemo na roštilju, ljuštimo i isečemo na trake. Praziluk i šargarepa se oljušte, praziluk se iseče na sitno, a šargarepe - na tanke krugove.

Zagreva se ulje u tiganju, zaprži se praziluk i šargarepe dok ne omekšaju. Nakon 4-5 minuta dodajemo isečene paprike, mešamo da se pomeša povrće.

Sipa se brašno, meša se, dodaje se i aleva paprike, meša se da ne zagori, sipa se vodam da se prekriju sastojci, i kuva se na slaboj vatri dok ne bude gotovo.

Začinjava se solju, biberom i servira se sa isečenim peršunom.

To je najukusniji posni paprikaš, probajte!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar