Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posni paprikaš na Burgaski način

Posni paprikaš na Burgaski način

Posni paprikaš na Burgaski način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kada morski vukovi jedu postan paprikaš, on je pripremljen Burgaski način. Probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 5 - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • povrće - 1 šolja miksa od graška i šargrepe
  • mladi luk - 4 - 5 strukova
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • pirinač - 3 kašike
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i tikvica se očiste i iseku na krupne parčiće dve vrste luka se iseku na sitno.

Zagreva se ulje u šerpi i zapržio isečen luk dok ne omekša. Dodaju se kocke krompira, tikvice, zaprže se i oni nekoliko minuta.

Začinjava se solju, biberom i alevom paprikom, meša se i naliva se topla vida da prekrije sastojke. Kada provri sipa se i miks od graška i šargarepe, dodaje se pirinač.

Kuva se na tihoj vatri dok pirinač ne bude gotov, povremeno se promeša. Ako je neophodno doliva se još malo vode.

Na kraju se posipa mrvljenim čubrom, sitno isečenim svežim peršunom i servira se sa glavicama svežeg belog luka i integralinim hlebom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: