Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike sa patlidžanom, mlevenim mesom i pirinčem

Punjene paprike sa patlidžanom, mlevenim mesom i pirinčem

ZoriZori
Guru
8932865k
Punjene paprike sa patlidžanom, mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Prosto sa patlidžanom budu duplo ukusnije"

Potrebni sastojci

  • paprike - 15 komada
  • mleveno meso - 300 g, teleće
  • patlidžan - 1 komad (oko 350 g)
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 7 - 8 komada, krupniji
  • crvena paprika - 1 komad
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon od povrća - 2 šolje
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun - svež, nekoliko strukova
  • maslinovo ulje ili ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operemo, odvojimo semenke, odvajamo ih kao poklopac za kasnije.

Patlidžan oljuštimo i sečemo na kockice, posipamo solju i ostavljamo 15 minuta sa stane. Nakon toga iscedimo rukama da se odvoji gorak sok. Šargarepu sečemo na kockice, takođe i crvenu papriku.

Luk sitno iseckamo i pržimo u maslinovom uljeu. Stavljamo mleveno meso i pržimo dok se ne izmrvi.

Dodajemo isečemu papriku, šargarepu i kockice patldžana.

Postepeno dodajemo brašno, alevu papriku i na kraju očišćen i opran pirinač, dodajemo malo vode, bujon od povrća, začine. Kuvamo dok pirinač ne nabubri. Na kraju dodajemo krupnije isečen beli luk i dobro promešamo. Skidamo sa vatre.

Paprike punimo smesom, stavljamo poklopce, poređamo ravno u pleh, namazan uljem, a između poređamo oprani paradajz, dodajemo malo vode, posipamo brašnom i sa malo maslinovog ulja.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Paprike serviramo ukrašenepečenim paradajzom i listićima svežeg peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: