Način pripreme
Operemo brokoli. Iskidamo ga na ružice i blanširamo u posoljenoj vodi oko 5 minuta ili koliko je potrebno da omekša. Izvadimo iz vode i ocedimo. Sitno isečemo.
U kaserolu ili drugu odgovarajuću posudu sipamo 2-3 kafene šolje vode i stavljamo na vatru. Kad provri sipamo 3 supene kašike pirinčanog griza, neprestano mešamo i kad počne da se zgušnjava skidamo sa vatre.
Odmah dodajemo brokoli, biber i so po ukusu, prašak za pecivo i sitno iseckan peršun.
Stavljamo seme suncokreta. Dodajemo kašiku po kašiku pirinčanog brašna i treba da dobijemo veoma gustu i lepljivu kašu.
Ako je potrebno možemo dodati još vode ili da sipamo još brašna. Od ovako pripremljenog testa uzimamo supenom kašikom i sipamo u ugrejan i dobro namazan tiganj sa dnom koje se ne lepi (koristim tiganj za palačinke).
Stavljamo testo supenom kašikom, uz pomoć druge kašike pritiskamo i oblikujemo u tiganju. Tiganjice pečemo sa obe strane, pažljivo okrećemo spatulom. Serviramo sa ljutenicom.