Jermenski manti

Jermenski manti
Fotografije: Anonimen
01/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno105 min.
Porcije3
"Odlično pileće jelo, koje smo pozajmili iz jermenske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 1/2 šolje, mlaka
  • sirće - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
  • brašno
  • za nadev
  • pileće meso - 1 - 2 bataka
  • so
  • biber - mleven
  • za preliv
  • bujon - pileći
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posoljenoj vodi skuvajte 1 veliki ili 2 manja pileća bataka/možte koristiti i pačetinu/. Odvojite pileće meso od kostiju u malim komadima i začinite solju u mlevenim biberom. Ko voli pikantnije neka stavi više bibera, ko ne voli neka pospe umereno. Ptanje ukusa.

2. Pomešajte 1/2 šolje tople vode u jednoj posudi sa 1 supenom kašikom sirćea i prstohvatom soli. U njih dodajte brašno dok ne dobijete meko testo, pazite da ne preterate sa brašnom, pošto posle nećete moći da razvijete testo..

3. Razvucite testo i isecite na male pravpugaonike. Stavite začinjeni nadev od pilećeg mesa. Zalepite ivice dve po dve tako da dobijete oblik broda.

4. Stavite brodove u namazan pleh da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

5. Napravite preliv od 200 g kiselog mleka i 1 ili 2 čena izgnječenog belo luka.

6. Na vatri ugrejte pileći bujon u kojem ste kuvali pileće meso.

7. Kad se brodovi ispeku, poređajte ih u duboki tanjir. Preko sipajte ugrejani bujon i pospite od preliva sa kiselim mlekom i belim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: