Način pripreme
1. U posoljenoj vodi skuvajte 1 veliki ili 2 manja pileća bataka/možte koristiti i pačetinu/. Odvojite pileće meso od kostiju u malim komadima i začinite solju u mlevenim biberom. Ko voli pikantnije neka stavi više bibera, ko ne voli neka pospe umereno. Ptanje ukusa.
2. Pomešajte 1/2 šolje tople vode u jednoj posudi sa 1 supenom kašikom sirćea i prstohvatom soli. U njih dodajte brašno dok ne dobijete meko testo, pazite da ne preterate sa brašnom, pošto posle nećete moći da razvijete testo..
3. Razvucite testo i isecite na male pravpugaonike. Stavite začinjeni nadev od pilećeg mesa. Zalepite ivice dve po dve tako da dobijete oblik broda.
4. Stavite brodove u namazan pleh da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
5. Napravite preliv od 200 g kiselog mleka i 1 ili 2 čena izgnječenog belo luka.
6. Na vatri ugrejte pileći bujon u kojem ste kuvali pileće meso.
7. Kad se brodovi ispeku, poređajte ih u duboki tanjir. Preko sipajte ugrejani bujon i pospite od preliva sa kiselim mlekom i belim lukom.