Viršle obučene u testo

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
01/12/2018
"Sjajna ideja za doručak, ručak ili večeru - lako se spremaju, brzo se pojedu "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano933
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • viršle - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • za testo
  • voda - 100 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesi se testo od sastojaka i ostavlja se da odstoji 10 minuta. Viršla se ljušti i seče na dva dela po sredini. Na svakom delu se odozgo pravi po 3, 4 razreza, ali se ne stiže do kraja.

Testo se podeli na male loptice i oblikuje se u tanak fitilj. Prstima se pritiska odozgo da se dobije lenta. Svaka lenta se uvija oko parčeta viršle.

Zagreva se ulje na umerenoj vatri i prže se dok ne postanu zlataste. Serviramo sa salatom. Ukusno i efektno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar