Način pripreme
Operite i ocedite od vode pileće kožice. Posolite ih ravnomerno solju, binerom, kuminom i ostavite ih da se začine bar 20 minuta.
Za to vreme pripremite mleveno meso, mešajući u velikoj posudi pileće mleveno meso sa mladim lukom isečenim na veoma sitno, usitnjenom zelenom ljutom paprikom (bez semenki), solju, biberom i kuminom po ukusu.
Dodajte umućeno jaje, čubar, pivo i sitno isečen svež peršun. Promešajte sve veoma dobro i ostavite u pokrivenoj posudi u frižideru bar na 30 minuta, a kako je rekao Vini Pu - što više to bolje.
Rukama namazanim uljem oblikujte ćuftice i zavijte svaku u jedno parče pileće kožice.
Začinite brašno sa malo soli, bibera, čubra, mrvljenog majorana i uvaljajte svaku obučenu ćufticu u njega.
Poređajte ćuftice u posudu za pečenje namazanu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne bude gotovo - oko 15-20 minuta dok ne uhvate lepu zlatastu koricu.
Garnirajte porcije sa salatom od povrća po vašem izboru, ali obavezno sa kriglom dobro ohlađenog piva!