Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke, obučene u mleveno meso

Pečurke, obučene u mleveno meso

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Pečurke, obučene u mleveno meso
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
08/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Nadev može biti po vašem izboru, ali ideja je naša i zato zaslužujemo lajk"

Potrebni sastojci

  • sveže pečurke - 10 komada
  • mleveno meso - 600 g
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
  • začini za mleveno meso - po izboru
  • za nadev
  • šunka - viršla, kobasica
  • topljeni sir - 50 g
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje
  • masline - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.

Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte.

Očistimo pečrke obrusom, pažljivo odvojimo korene.

Isečemo masline, šunku i topljeni sir sitno.

Uzimamo loptu od mlevenog mesa, spljeskamo je i u nju stavljamo pečurku sa otvorom na gore i uvijamo mlevenim mesom tako da otvor na pečurci ostane otvoren.

Poređamo pečurke u namazan pleh.

Rasporedimo nadev u svaku pečurku, uvijamo pleh folijom i stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni.

Pečemo tako 20-30 minuta, nakon toga skidamo foliju i posipamo svaku pečurku rendanim kačkavaljem i pečemo dok ne porumeni.

Možemo servirati kao predjelo ili kao glavno jelo.

Nadev može biti po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: